10 Srp

Techn.kancelář pro architekturu ARCHING R-R

EU – agentura GNSS v Praze 7

ČESKÁ CENA ZA ARCHITEKTURU 2017 – přihlášené dílo

Kancelář

Techn.kancelář pro architekturu ARCHING R-R

Celetná 26

Praha 1

110 00

www.archingR-R.cz

Autoři

MILAN REJCHL,JOSEF POSPIŠIL,MARTIN PERLÍK,

architekti, JAN BABINSKÝ – spoluautor pouze v 1.etapě díla, JAN POSPIŠIL – neo VISUAL s.r.o., OLDŘICH DUDEK – spoluautor pouze v 1.etapě díla.

Spoluautoři

neoVISUAL s.r.o,

v závěru 2.etapy- přímý dodavatel GSA,

Adresa

Praha 7

Zahájení projektu

2011

Dokončení realizace

2015

Popis projektu

Dle rozhodnutí vlády ČR administrativní centrum EU agentury GNSS bylo lokalizováno před rekonstrukční architektonickou úpravou v administrativně správní budově Konsolidační banky MF ČR v Janovského ulici v Praze 7.od roku 2011. Na podkladu koncepce stavebního programu, stanovených požadavků a libreta od investora ve spolupráci s agenturou GNSS byla navržena celková modernizace a rekonstrukce budovy, technického, technologického zařízení pro nové využití. Dle autorských návrhů interiérů, provedených ve dvou postupných projektových a realizačních etapách v letech 2012 a 2015, došlo k realizaci za účasti autorských dozorů na stavbě ve spolupráci s vybraným gen.projektantem Techniserv. V 1.etapě byly realizovány přestavby v patrech a v části přízemí kongresový sál s překladatelskými kabinami s audio-vizuální technikou a s kateringem v přísálí, úpravy vstupu s vrátnicí se zabezpečením, v patrech několik sálových konferenčních prostor, samoobslužnou restauraci zaměstnanců, speciální konferenční prostory s bezpečnostním technickým vybavením, osvětlení prostor a nové podhledy, podlahové krytiny v interiérech.. V 2. etapě pokračovaly koncepční autorské návrhy úprav před hlavním vstupem do budovy včetně návrhu LED osvětlení a dále návrhy interiérů v části přízemí pro účely návštěvnického centra..Přímý dodavatel GSA zajistil technický návrh a realizaci světelného loga na pilíři u vchodu, video stěnu s nábytkem a dva banery se závěsem satelitní družice při úpravě atria..V úrovni přízemí navržena byla bezpečnostní segregace provozu veřejnosti od interního provozu zaměstnanců EU agentury s kontrolou speciálních vstupů. Návrh variant parkingu s přístavbou budovy pro GNNS byl součástí architektonického návrhu.

Podobné články