23 Lis

ov-a

Rodinný dům u Železného Brodu

ČESKÁ CENA ZA ARCHITEKTURU 2017 – přihlášené dílo

Kancelář

ov-a

Badeniho 29/5

www.ov-a.cz

Autoři

Ing. arch. Štěpán Valouch, Ing. arch. Jiří Opočenský

Spoluautoři

Ing. arch. David Balajka, Ing. arch. Vojtěch Kratochvíl

Adresa

Železný Brod

Zahájení projektu

07/2013

Dokončení realizace

2016

Popis projektu

Místo je za vesnicí, nad údolím řeky s širokým rozhledem do krajiny, mezi lípou a ořechem. Dlouhý dům s pilíři vychází z tradičního tvarosloví stodol, ale je formován současnými stavebními prostředky. Prostorový koncept domu je založen na vztahu uzavřených soukromých bloků a otevřených částí. Nálada stavby se blíží pavilonu v otevřené krajině. Masivní pilíře z břidlice se střídají s otevřenými prostory mezi nimi. Konstrukce střechy je dřevěný rám ve tvaru trojúhelníku.

Podobné články