13 Kvě

Tip Inspirati – Bezlepkový recept – Jablečný koláč s broskvovým džemem

Vynikající recept na jablečný koláč s broskvovým džemem!

Složení

200 g
75 g
cukr
3
vejce
½ hrneček
polotučné mléko
100 g
máslo
nebo
100 g
margarín
3 lžíce
broskyňový lekvár
½
citron
½ balení
kypřicí prášek
1 špetka
sůl
3-4 (cut into thin slices)
jablka

Příprava

  • V misce smíchejte cukr s vajíčky a vytvořte z nich lehkou, pěnovou směs.
  • Přidejte prosetou mouku, džem, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a rozpuštěný margarín a dobře promíchejte.
  • Nakonec přidejte mléko a prášek do pečiva.
  • Nejprve na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení nalijte vrstvu těsta, na ni potom vrstvu jablek.
  • Přidejte další vrstvu těsta a nakonec přikryjte jablky.
  • Pečte v předehřáté troubě.
  • CZ_Glutenfrei.jpg
  • CZ_Weizenfrei.jpg

Více receptů naleznete na: https://www.schaer.com/cs-cz/ro/bezlepkove-recepty

 

Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím“ nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu www.zitbezlepku.cz. Můžete si zkusit jednoduchý online test nebo se zaregistrovat na konzultaci s nutričním terapeutem zdarma právě v měsíci květnu. Sledujte video:

Podobné články