03 Čvc

CHYBIK+KRISTOF Architects & Urban Designers

Galerie nábytku

Nominovaný projekt – ČESKÁ CENA ZA ARCHITEKTURU 2017

Kancelář

CHYBIK+KRISTOF Architects & Urban Designers

Zámečnická 5, Brno

www.chybik-kristof.com

Autoři

Ing. arch. Ondřej Chybík, MAS ETH, Ing. arch. Michal Krištof

Spoluautoři

Bc. Victor Cojocaru, Ing. arch. Martin Holý, Ing. arch. Vojtěch Kouřil, Ing. arch. Šárka Kubínová, Ing. arch. Ondřej Mundl, Ing. arch. Matej ŠtrbaAdresaBrno – Vinohrady, Česká republika

Zahájení projektu

12/2014

Dokončení realizace

2016

Popis projektu

Fasáda jako funkční banner Proměna bývalého autosalonu na okraji sídliště v showroom a sídlo společnosti MY DVA, zabývající se výrobou kancelářského, školního a kovového nábytku, je další dokončenou stavbou mladého brněnského studia Chybik+Kristof Architects & Urban Designers. Jednopodlažní objekt nevalné estetické kvality získal novou, snadno zapamatovatelnou tvář tvořenou více než devíti sty černými plastovými sedáky. Abstraktně pojatá fasáda zároveň funguje jako reklamní poutač na firmu samotnou. „Jedná se o základní formu interiérové židle Vicenza, kterou investor standardně dodává, s tím rozdílem, že jako materiál byl použit černý granulát pro venkovní použití – je tedy odolný proti vlivům počasí, zejména UV záření.“popisují architekti. Druhou rovinou návrhu je interiér, který sestává ze dvou částí: showroomu a kanceláří se zázemím pro zaměstnance. Vnitřek stavby byl kompletně očištěn. Do abstrahovaného prostoru jsou vloženy tři kruhové galerie reprezentující tři odlišné segmenty výroby – školní nábytek, kancelářský nábytek a designové kusy. Kruhové výřezy jsou vymezeny bílými textilními závěsy na celou výšku prostoru, které lze dle potřeby uzavřít, nebo ponechat otevřené. Interiér výřezů představují tři odlišná prostředí, kde materiál podlahy, způsob osvětlení i barva světla jsou zvoleny tak, aby odpovídaly přirozenému prostředí, pro které je nábytek určen. Meziprostory je možné vyplňovat různými solitéry, lze je využívat jako konferenční místnost zaměstnanců nebo k posezení s klienty. Celý prostor funguje na principu galerie, kterou je možné jednoduchým způsobem přizpůsobovat aktuálním potřebám. Kanceláře pro zaměstnance jsou zachovány stávající po obvodu stavby a jsou sjednoceny šedým kobercem a bílou výmalbou.

Podobné články