29 Dub

Tip Inspirati – Bezlepkový recept – Bramborový chléb

Máte chuť na jiný chléb, než je ten obyčejný? Zkuste to s nastrouhanou bramborou a užasnete.

Složení

 

500 g Mix B – Bread-Mix
250 g vařené, oloupané a rozmačkané brambory
50 g margarín
1 vejce
10 g kypřicí prášek
nebo
15 g pivovarské kvasnice
300 ml vlažná voda

Příprava

Všechny přísady dáme do mísy a vypracujeme hladké, tuhé těsto.

Hmotu dáme do vymazané a moukou vysypané formy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout až na dvojnásobný objem.

V předehřáté troubě pečeme asi 10 minut při 220 °C, pak snížíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 30 minut.

 

Čas přípravy

45 min

Doba vaření

50 min

Teplota

180-220°C

Obtížnost

střední

Nutriční hodnoty

na 100 g

 

bílkoviny 3g
tuky 6g
sacharidy 54g
kalorie 281
kj 1190

Více receptů naleznete na: https://www.schaer.com/cs-cz/ro/bezlepkove-recepty

Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím“ nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu www.zitbezlepku.cz. Můžete si zkusit jednoduchý online test nebo se zaregistrovat na konzultaci s nutričním terapeutem zdarma právě v měsíci květnu. Sledujte video:

Podobné články