05 Kvě

Tip Inspirati – Bezlepkový recept – Jahodový koláč

video recept

 

Složení

2 balíčky
nebo
2 balíčky
4 lžíce
máslo
60 ml
krém
1 plát
želatina
450 g
čerstvý sýr
55 g
cukr
500 g
jahody
1
vanilkový lusk

Příprava

  • Kulatou pečící formu vyložte pečícím papírem. Sušenky Schär Maria nadrobte najemno a smíchejte s tekutým máslem. Sušenkovou směs dejte do pečící formy a pečte 15 minut při teplotě 160 stupňů.
  • Mezitím namočte želatinu na 10 minut do 6 lžic vody. Vanilkový lusk vyškrabejte a spolu s čerstvým sýrem, cukrem a smetanou ušlehejte do pěny.
  • Želatinu ohřívejte s 2 – 3 lžícemi sýrové hmoty v hrnci, dokud se nerozpustí. Nyní přidejte zbytek sýrové hmoty a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  • Jahody nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte je do hmoty. Dejte krém do pečící formy a chlaďte nejméně 1,5 hodiny.
  • Nakonec koláč ozdobte čerstvými jahodami.
  • CZ_Glutenfrei.jpg
  • CZ_Weizenfrei.jpg
Čas přípravy
1 h
Doba vaření
15 min
Teplota
160°C
Čas chlazení
1 h 30 min
Obtížnost
lehké
Porce
12

Nutriční hodnoty

na 100 g

bílkoviny 2g
tuky 12g
sacharidy 35g
kalorie 247
kj 1037
Produkty v tomto receptu
  • Butterkeks - Petit Beurre
    Butterkeks – Petit Beurre

    Více receptů naleznete na: https://www.schaer.com/cs-cz/ro/bezlepkove-recepty

     

    Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím“ nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu www.zitbezlepku.cz. Můžete si zkusit jednoduchý online test nebo se zaregistrovat na konzultaci s nutričním terapeutem zdarma právě v měsíci květnu. Sledujte video:

Podobné články