05 Kvě

Tip Inspirati – Bezlepkový recept – Jahodový koláč
Složení
2 balíčky
|
|
nebo
|
|
2 balíčky
|
|
4 lžíce
|
máslo
|
60 ml
|
krém
|
1 plát
|
želatina
|
450 g
|
čerstvý sýr
|
55 g
|
cukr
|
500 g
|
jahody
|
1
|
vanilkový lusk
|
Příprava
- Kulatou pečící formu vyložte pečícím papírem. Sušenky Schär Maria nadrobte najemno a smíchejte s tekutým máslem. Sušenkovou směs dejte do pečící formy a pečte 15 minut při teplotě 160 stupňů.
- Mezitím namočte želatinu na 10 minut do 6 lžic vody. Vanilkový lusk vyškrabejte a spolu s čerstvým sýrem, cukrem a smetanou ušlehejte do pěny.
- Želatinu ohřívejte s 2 – 3 lžícemi sýrové hmoty v hrnci, dokud se nerozpustí. Nyní přidejte zbytek sýrové hmoty a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
- Jahody nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte je do hmoty. Dejte krém do pečící formy a chlaďte nejméně 1,5 hodiny.
- Nakonec koláč ozdobte čerstvými jahodami.