07 Kvě

Tip Inspirati – Bezlepkový recept – Brownies s bílou čokoládou

 
Video recept

Složení

 
120 g
50 g
mléčná čokoláda
150 g
hořká čokoláda
70 g
máslo
2
vejce
120 g
cukr
½ balení
kypřicí prášek
1 špetka
sůl
1 lžička
vanilkový prášek
75 g
mléčný čokoláda – poleva
Na ozdobu:
25 g
bílá čokoláda

Příprava

  • Rozpusťte ve skleněné misce ve vodní lázni hořkou a mléčnou čokoládu a máslo.
  • Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, odstavte misku stranou a obsah nechte lehce vychladit.
  • Ručním šlehačem ušlehejte bílky, cukr, vanilkový cukr a sůl.
  • Přimíchejte směs z čokolád a másla a mouku s práškem do pečiva.
  • Čtvercovou pečicí formu o velikosti 25 krát 25 cm vymažte máslem a nalijte do ní rovnoměrně těsto.
  • V předehřáté troubě (asi na 170 stupňů) pečte přibližně půl hodiny. Vyjměte brownies z trouby a nechte vystydnout.
  • Před servírováním natřete čokoládovou polevou a ozdobte bílou čokoládou.

 

  • CZ_Glutenfrei.jpg
  • CZ_Weizenfrei.jpg

Více receptů naleznete na: https://www.schaer.com/cs-cz/ro/bezlepkove-recepty

 

Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím“ nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu www.zitbezlepku.cz. Můžete si zkusit jednoduchý online test nebo se zaregistrovat na konzultaci s nutričním terapeutem zdarma právě v měsíci květnu. Sledujte video:

Podobné články