08 Kvě

Tip Inspirati – Bezlepkový recept – Hovězí hamburger s čedarem, cibulí a cuketou
500 g
|
hovězí maso mleté
|
---|---|
4 plátky
|
čedar
|
2
|
červená cibule
|
2
|
cukety
|
4
|
|
1
|
stroužek česneku
|
1
|
rajče
|
tartar or Béarnaise sauce (optional)
|
|
4
|
salátové listy
|
hrstka
|
petržel
|
trochu
|
extra panenský olivový olej
|
sůl podle chuti
|
Příprava
- Smíchejte v misce mleté hovězí se špetkou soli a oloupaným a jemně nakrájeným česnekem a poté vytvořte 4 pravidelné placičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji. Zbavte cukety špiček a nakrájejte je na velmi jemné plátky.
- Rozpulte housky a opečte je na dobře vyhřáté grilovací pánvi překrojenou stranou dolů.
- Cuketu krátce ogrilujte z obou stran, poté ji ochuťte troškou oleje, špetkou soli a nasekanou petrželkou. Orestujte také masové placičky, po cca 2 minutách je otočte.
- Pak vytvořte následujícím způsobem hamburgery: housky potřete tatarskou omáčkou, na spodní část housky položte salát a cibuli, poté překryjte opečeným burgerem, rajčetem a cuketou. Nakonec přidejte plátek čedaru a zakryjte horní částí housky. Podávejte teplé.
Oskarova rada:
Pokud chcete, aby měl hamburger výraznější chuť, použijte 300 g hovězího a 200 g jehněčího.
Více receptů naleznete na: https://www.schaer.com/cs-cz/ro/bezlepkove-recepty
Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím“ nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu www.zitbezlepku.cz. Můžete si zkusit jednoduchý online test nebo se zaregistrovat na konzultaci s nutričním terapeutem zdarma právě v měsíci květnu. Sledujte video: