08 Čvn

Voňavý dip s pečeným česnekem

Díky tomu, že jsme česnek před zpracováním upekli, má pomazánka jemnější chuť. Můžete ji namazat na topinky a funguje i jako dip k čerstvé zelenině nebo třeba ke grilovanému masu.

100 g Olomouckých tvarůžků

250 g měkkého tvarohu

80 g másla

2 celé palice česneku

1 lžíce nakrájené pažitky

olivový olej

topinky

Troubu si rozehřejte na 180 stupňů. Česnekové palice rozkrojte přes stroužky, potřete na řezu olivovým olejem a dejte na 30 minut péct doměkka.

Tvarůžky nastrouhejte rovnou do mísy. Upečené stroužky česneku vyloupněte ze slupky a dejte je ke tvarůžkům. Přidejte změklé máslo a tvaroh a utřete dohladka. Posypte nakrájenou pažitkou a podávejte na čerstvě upečených topinkách.

Snadná příprava * 6 porcí * příprava 15 minut

vegetariánský recept

bezlepkový recept

Podobné články