09 Čvn

Tip Inspirati – Tvarůžkový salát s melounem cantaloupe

Oranžový cukrový meloun je kulinářský chameleon. Nezklame v ovocném salátu, zmrzlině nebo smoothie. Jestli to ale chcete doopravdy gurmánsky rozjet, kombinujte cantaloupe naslano. S výrazným sýrem, jako jsou tvarůžky, neuděláte chybu.

1 vyzrálý meloun cantaloupe

30 g Olomouckých tvarůžků

80 ml šťávy vymačkané z pomeranče

60 ml citronové šťávy

2 lžíce nasekané čerstvé máty

1 lžička strouhaného zázvoru

1 lžička medu

špetka soli

Na zálivku smíchejte pomerančovou i citronovou šťávu, přidejte mátu, zázvor, med, špetku soli a vše dobře promíchejte.

Meloun rozkrojte na polovinu, vydlabejte semínka a odstraňte tvrdou slupku. Oranžovou dužinu nakrájejte na kostky nebo na měsíčky a dejte do mísy.

Tvarůžky nastrouhejte, přidejte k melounu a promíchejte, aby se kostky obalily. Zakápněte připravenou zálivkou a podávejte.

TIP

  • Sladký meloun cantaloupe dokáže skvěle ochutit i obyčejnou vodu. Pár kousků dejte do karafy s vodou a přidejte snítku meduňky. Nebo meloun rozmačkejte s trochou malin, zakápněte citronem, přihoďte natrhanou mátu a zalijte perlivou vodou na osvěžující limonádu.

Snadná příprava * 4 porce * příprava 15 minut

vegetariánský recept

bezlepkový recept

Podobné články